JaanaKuu

Nainen Digiharakan ohjaimissa

Jaana Kuusela - vaeltaja

Junantuoma kemiläinen. Näin voisi kai sanoa. 

Muutin perheineni Kemiin 2016, sillä olin päättänyt aloittaa opinnot liiketalouden tradenomi-opinnot Lapin Ammattikorkeakoulussa. Ja myös aloitin, ja valmistuin ennätysajassa elokuussa 2018. Opinnäytetyöni käsitteli  luonnonmarja-alalla toimivan suomalaisen pk-yrityksen haasteita Norjan markkinoilla.

Koko opintojen ajan tein täyspäiväisesti töitä kuljetusalalla rahdinkuljettajana, johon minulla on myös tutkinto. Löytyy taskusta vielä maatilatalouden perustutkinto, jonka nuorena hevostyttönä lukion jälkeen opiskelin. Tämä kuvastaa sitä päättäväisyyttä ja sitkeyttä, johon yrittäjäperheen vesana kasvoin.

Syntyjäni olen savolainen ja puheenparresta sen kyllä tunnistaa, vaikken enää niin puhdasta savoa väännäkään. Kuvissa olen yleensä vakava, mutta kohdatessa saat huomata, että olen positiivisella ja iloisella asenteella elämään suhtautuva nainen, jonka pinna ei hetkessä katkea. Ongelmat on tehty ratkottaviksi ja parhaimmillani olen saadessani riittävästi haasteita.

Luonto ja eläimet ovat minulle rakkaita ja perheeseen kuuluva husky onkin usein kuvissani mukana. Pidän sisällöntuottamisesta sekä kirjoittaen että kuvaten. Vapaa-aikani kuluu yleensä erilaisten liikuntaharrastusten parissa. Parhaiten rentoudun luonnossa patikoidessa tai korpimökillä henkisiä akkuja ladaten.

Savolaisuus on tehnyt minusta elämään uteliaasti suhtautuvan. Tämän asian olen kääntänyt positiiviseksi ja opiskelen jatkuvasti uutta. En jännitä myöskään uusien työvälineiden käyttöönottoa ja tekniikoiden haltuunottoa. 

 

"Ut på tur, aldri sur"JaanaKuu